Terug naar het overzicht

Hoe kun je een stalen trapleuning onderhouden?

Geschreven op 8 april 2023 door
Stalen trapleuning

Een stalen trapleuning kan een mooie en functionele toevoeging zijn aan elke trap, maar het is belangrijk om deze regelmatig te onderhouden om ervoor te zorgen dat deze er op zijn best uitziet en veilig blijft om te gebruiken.

Op deze pagina zullen we bespreken op welke manieren je een stalen trapleuning kunt onderhouden, belangrijke aandachtspunten met betrekking tot het onderhoud en hoe je een stalen trapleuning schoon kunt maken.

Onderhoud van een stalen trapleuning

Het onderhoud van een stalen trapleuning kunnen we onderscheiden in twee delen, namelijk het regelmatig schoonmaken van de leuning en periodiek onderhouden. Beiden zijn belangrijk om uit te voeren omwille van de levensduur en uitstraling van de stalen trapleuning.

Regelmatig schoonmaken

Het is belangrijk om de trapleuning regelmatig schoon te maken om de levensduur te verlengen. Dit kan worden gedaan door de trapleuning af te vegen met een zachte doek, die licht vochtig is gemaakt met water en/of een mild reinigingsmiddel.

Gebruik nooit agressieve of bijtende schoonmaakmiddelen die de afwerking van de trapleuning kunnen beschadigen.

Periodiek onderhoud

Naast het regelmatig schoonmaken van de trapleuning is het ook belangrijk om periodiek onderhoud uit te voeren om ervoor te zorgen dat de trapleuning er op zijn best uitziet en veilig blijft om te gebruiken.

Dit kan worden gedaan door de trapleuning af en toe te inspecteren op beschadigingen, zoals krassen, deuken of roestplekken. Als er beschadigingen zijn, moeten deze zo snel mogelijk worden gerepareerd om verdere schade te voorkomen, wil je meer weten over het materiaal? Lees dan de gids wat is staal?

Voorkomen is beter dan genezen

Het voorkomen van beschadigingen aan de stalen trapleuning is de beste manier om ervoor te zorgen dat deze er op zijn best uit blijft zien en veilig blijft om te gebruiken. Vermijd daarom het gebruik van schurende of bijtende schoonmaakmiddelen, harde borstels of schurende materialen om de trapleuning schoon te maken.

Daarnaast is het belangrijk om de trapleuning te beschermen tegen vocht en corrosie. Dit kan worden gedaan door de trapleuning droog te houden en te voorkomen dat er overmatig vocht op komt. Als er vocht op de trapleuning komt, veeg het dan onmiddellijk weg met een droge doek.

Hoe moet ik een stalen trapleuning schoonmaken?

Het schoonmaken van een stalen trapleuning is relatief eenvoudig en kan in een paar eenvoudige stappen worden gedaan:

  1. Veeg de trapleuning af met een zachte doek om stof en vuil te verwijderen;
  2. Maak een zachte doek licht vochtig met water of een mild reinigingsmiddel;
  3. Wrijf de vochtige doek over de trapleuning om vuil en vlekken te verwijderen;
  4. Droog de trapleuning af met een schone, droge doek om vocht te verwijderen.

Lees meer over het schoonmaken van een trapleuning in ons informatieve artikel over de beste manier om een trapleuning schoon te maken.

Kies voor een trapleuning van roestvrij staal

Wil je het jezelf helemaal gemakkelijk maken? Kies dan voor een trapleuning van roestvrij staal. De trapleuning is dan namelijk ook direct beschermd tegen roest en corrosie waardoor een gedeelte van het onderhoud zal komen te vervallen.

Bij Meneer Metaal kies je altijd voor een kwalitatieve RVS trapleuning, die volledig aan te passen is naar eigen wens. Bepaal de vorm, gewenste lengte, kleur, type afwerking en soort poedercoating. Vervolgens gaan wij voor je aan de slag om de trapleuning op maat te maken.

Aangezien alle zwarte RVS trapleuningen in ons assortiment in Nederland gemaakt worden, kunnen we de hoogste kwaliteit waarborgen. Bovendien kunnen we hierdoor ook snelle levertijden garanderen van 2 tot 3 werkdagen.

Bestel vandaag nog jouw nieuwe, moderne trapleuning bij Meneer Metaal en ontdek wat de mogelijkheden zijn. Kies je voor een nieuwe trapleuning van Meneer Metaal, dan kies je voor kwaliteit en vakmanschap.

Hoe onderhoud ik roestvrij staal?

Reinig roestvrij staal elke dag met behulp van een schoonmaakdoekje en een warme zeepoplossing van vaatwasmiddel of universele reiniger. Zorg er daarnaast voor dat je het oppervlak wekelijks en na toepassing van een onderhoudsproduct altijd reinigt met een speciale roestvrijstalen reiniger, zoals de HG RVS snelreiniger. Wees echter voorzichtig bij het hanteren van een polijstmiddel.

Hoe maak je staal schoon?

Pas een glasreiniger toe op het stalen oppervlak. Spuit dit middel op het oppervlak en wrijf het daarna schoon met een microvezeldoek. Spoel het staal goed af en maak het oppervlak glanzend door het te drogen en te polijsten met een droge doek of handdoek.

Laatst bijgewerkt op 20, 4, 2023

Geschreven door
Meneer Metaal levert stalen interieurproducten van hoogwaardige kwaliteit, maar dat geldt natuurlijk ook voor onze content. We hopen je wekelijks te kunnen inspireren en informeren en onze redactie is altijd op zoek naar de laatste trends en nieuwtjes. Heb je nog tips, vragen of suggesties? Laat het dan even weten in de comments.

Niet gevonden wat je zocht?

Ben je op zoek naar specifieke informatie maar heb je dit niet kunnen vinden in onze blog? Wij helpen je graag verder op weg!

Neem contact op

Interieurproducten
op maat

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Handgemaakt in
Nederland

Over ons

Over ons