Terug naar het overzicht

Waarom is een metalen trapleuning de meest veilige en duurzame keuze in 2023?

Geschreven op 9 april 2023 door
Metalen trapleuning

2023 is een jaar waarin technologie en veiligheid belangrijker zijn dan ooit. De wereld staat voor veel uitdagingen en het is belangrijk dat we ons best doen om onze levensomstandigheden zo veilig mogelijk te maken.

Een belangrijke factor hierbij is het kiezen van de juiste trapleuning. Een metalen trapleuning biedt in dat geval de meest veilige en duurzame oplossing. In dit artikel gaan we dieper in op waarom een metalen trapleuning de meest veilige en duurzame keuze is in 2023.

Waarom is een metalen trapleuning veilig?

Een metalen trapleuning is een goede keuze wat betreft veiligheid om verschillende redenen. Hieronder zullen we de verschillende redenen met je bespreken.

Steviger dan andere materialen

Metalen trapleuningen zijn steviger dan leuningen die gemaakt zijn van andere materialen, zoals hout of plastic. Dit betekent dat ze minder snel breken of scheuren als er veel druk op wordt uitgeoefend. Hierdoor bieden trapleuningen van metaal meer stabiliteit en veiligheid bij het belopen van de trap.

Minder gevoelig voor breuk en scheuren

Als een trapleuning breekt of scheurt, kan dit tot ernstige ongelukken leiden. Metalen trapleuningen zijn minder gevoelig voor breuk en scheuren in vergelijking met andere materialen. Hierdoor zijn ze betrouwbaarder en veiliger voor gebruik.

Betere grip en stabiliteit

Metalen trapleuningen bieden een goede grip en stabiliteit. Dit komt omdat metaal meestal een geribbeld- of gegroefd oppervlak heeft, waardoor ze gemakkelijker vast te houden zijn. Bovendien bieden metalen trapleuningen meer stabiliteit tijdens het gebruik van de trap vanwege de sterkte.

Minder brandbaar dan andere materialen

Een van de belangrijkste veiligheidsvoorschriften bij het bouwen van een trap is om te kiezen voor materialen die niet brandbaar zijn. Metalen trapleuningen zijn minder brandbaar dan andere materialen, zoals hout of plastic. Dit maakt metalen trapleuningen een veiligere keuze bij een eventuele brand.

Waarom zijn metalen trapleuningen duurzaam?

Naast het feit dat metalen trapleuningen veilig zijn, zijn ze ook duurzaam. Hieronder bespreken we enkele redenen waarom metalen trapleuningen duurzaam zijn en wat de specifieke eigenschappen zijn:

Lange levensduur

Metalen trapleuningen hebben een lange levensduur. Ze zijn namelijk gemaakt van stevige materialen die niet snel verslijten. Bovendien is metaal bestand tegen extreme weersomstandigheden, waardoor ze langer mee zullen gaan.

Vereisen weinig onderhoud

Metaal vereist weinig onderhoud. Als je een metalen trapleuning correct installeert, kan deze jarenlang meegaan zonder dat je ze hoeft te onderhouden. Het enige wat je hoeft te doen qua onderhoud is de leuning periodiek controleren op slijtage en schade.

Metaal is recyclebaar

Metalen trapleuningen zijn recyclebaar. In plaats van dat je de oude leuning weggooit, kun je deze inleveren bij een recyclingcentrum, zodat het metaal gerecycled kan worden en een nieuw leven krijgt. Recyclen is een milieuvriendelijke manier om afval te verminderen en de levensduur van de producten te verlengen.

Verschillende soorten metalen trapleuningen

Als je kiest voor een metalen trapleuning, heb je de keuze uit diverse soorten metaal. Voor trapleuningen wordt voornamelijk gekozen voor RVS of aluminium. Dit vanwege de sterke en duurzame eigenschappen.

Roestvrijstalen trapleuningen

Roestvrijstalen trapleuningen bieden je een veilige en duurzame oplossing voor jouw trappenhuis. Ze zijn gemaakt van een sterk en duurzaam materiaal dat weerbestendig is.

Ze zijn ook hygiënisch en eenvoudig schoon te maken. Bovendien zijn ze gewoonlijk vrij van schadelijke stoffen en dus gezonder voor het milieu.

Aluminium trapleuningen

Aluminium trapleuningen zijn een uitstekende optie voor een veilige en duurzame trap. Aluminium is een sterk materiaal dat resistent is tegen corrosie en veroudering, waardoor het een lange levensduur heeft. 

Het is ook sterk genoeg om een goede steun te bieden voor degenen die de trap gebruiken. En dankzij de toevoeging van een antisliplaag heb je altijd een goede grip wanneer je de trap op- of afloopt.

Veilige en duurzame metalen trapleuning van Meneer Metaal

Ben je op zoek naar een betrouwbare trapleuning voor jouw woning? Bekijk dan direct ons gehele assortiment van moderne/luxueuze trapleuningen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, kleuren en met verschillende afwerkingen.

Bepaal zelf waar jouw nieuwe trapleuning aan moet voldoen en laat deze door ons op maat voor je maken. Als je specifieke wensen hebt, kun je dit aan ons doorgeven door offerteformulier in te vullen. Vervolgens ontvang je binnen twee werkdagen een offerte op maat.

Alle trapleuningen worden in onze eigen fabricagehal in Nederland gemaakt. Hierdoor kunnen wij de hoogste kwaliteit waarborgen en snelle levertijden garanderen. Jouw op maat gemaakte leuning kun je hierdoor al binnen 2 tot 3 werkdagen thuis verwachten. Bestel daarom vandaag nog een nieuwe trapleuning bij Meneer Metaal.

Laatst bijgewerkt op 20, 4, 2023

Geschreven door
Meneer Metaal levert stalen interieurproducten van hoogwaardige kwaliteit, maar dat geldt natuurlijk ook voor onze content. We hopen je wekelijks te kunnen inspireren en informeren en onze redactie is altijd op zoek naar de laatste trends en nieuwtjes. Heb je nog tips, vragen of suggesties? Laat het dan even weten in de comments.

Niet gevonden wat je zocht?

Ben je op zoek naar specifieke informatie maar heb je dit niet kunnen vinden in onze blog? Wij helpen je graag verder op weg!

Neem contact op

Interieurproducten
op maat

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Handgemaakt in
Nederland

Over ons

Over ons