Terug naar het overzicht

Hoeveel leuninghouders heb ik nodig voor mijn trapleuning?

Geschreven op 5 december 2023 door
Trapleuning

Trapleuningen zijn niet alleen functioneel maar voegen ook een esthetisch element toe aan je interieur. Bij het installeren van een trapleuning is het aantal leuninghouders van cruciaal belang voor de veiligheid en stabiliteit van de leuning.

Maar hoe bepaal je nu eigenlijk het juiste aantal trapleuninghouders voor jouw trapleuning? Bij Meneer Metaal begrijpen we als geen ander dat het juiste aantal leuningdragers van essentieel belang is vanwege de veiligheid en esthetische waarde van de trapleuning.

Hoe bereken je het aantal leuninghouders dat je nodig hebt?

Het aantal leuninghouders dat je nodig hebt voor je trapleuning hangt af van verschillende factoren, zoals de lengte van de leuning en het type leuninghouder. Over het algemeen wordt geadviseerd om elke 60 tot 80 centimeter een leuninghouder te plaatsen voor optimale ondersteuning.

Daarbij moet je rekening houden met het feit dat de eerste en laatste trapleuninghouders meestal 10 centimeter voor de uiteinden geplaatst worden.

Een eenvoudige formule om het aantal benodigde leuninghouders te berekenen is door de totale lengte van de trapleuning (-20 cm) te delen door de aanbevolen afstand tussen de leuninghouders.

Stel, je hebt een trapleuning van 370 centimeter lang en je wilt elke 70 centimeter een leuninghouder plaatsen. Dan bereken je het aantal leuninghouders als volgt:

(370 cm – 20 cm) / 70 cm = 5 leuninghouders

In dit voorbeeld komen we uit op 5 leuninghouders, die elk op 70 centimeter van elkaar geplaatst zullen worden. Hierbij zullen de eerste en laatste houders op 10 centimeter van de uiteinden geplaatst worden.

Verschillende soorten trapleuninghouders

Er zijn diverse soorten leuninghouders beschikbaar, variërend in ontwerp, materiaal en functionaliteit. Zo heb je onder andere de keuze uit stalen, aluminium en RVS leuninghouders, die ook nog eens verkrijgbaar zijn in verschillende vormen, zoals rond, vierkant en rechthoekig

Daarnaast kunnen leuninghouders op verschillende wijze gemonteerd worden. Hierbij kunnen we onderscheid maken tussen blinde en zichtbare montage.

Bij blinde montage worden de leuninghouders door middel van een stokschroef of keilbout aan de muur bevestigd. Hierdoor zal de bevestiging niet zichtbaar zijn, wat bijdraagt aan een strakke en naadloze uitstraling.

In geval van zichtbare montage worden de leuningdragers door middel van schroeven bevestigd. Bevestiging door middel van schroeven biedt extra stevigheid, maar zal wel resulteren in een zichtbare bevestiging aan de muur.

Trapleuning inclusief leuningdragers van Meneer Metaal

Bij Meneer Metaal vind je een breed scala aan stalen trapleuningen van hoogwaardige kwaliteit zoals RVS trapleuningen, metalen trapleuningen, stalen trapleuningen of trapleuningen met verlichting, die allemaal geleverd worden inclusief leuningdragers. De leuningdragers van Meneer Metaal zijn met precisie vervaardigd en zorgen voor een stevige en stijlvolle ondersteuning van de trapleuning.

Bereken nauwkeurig het aantal leuninghouders voor jouw trapleuning en ontdek de prachtige collectie trapleuningen van Meneer Metaal voor een stijlvol en veilig interieur.

Laatst bijgewerkt op 05, 12, 2023

Geschreven door
Meneer Metaal levert stalen interieurproducten van hoogwaardige kwaliteit, maar dat geldt natuurlijk ook voor onze content. We hopen je wekelijks te kunnen inspireren en informeren en onze redactie is altijd op zoek naar de laatste trends en nieuwtjes. Heb je nog tips, vragen of suggesties? Laat het dan even weten in de comments.

Niet gevonden wat je zocht?

Ben je op zoek naar specifieke informatie maar heb je dit niet kunnen vinden in onze blog? Wij helpen je graag verder op weg!

Neem contact op

Relevante producten

Bekijk ons assortiment

Interieurproducten
op maat

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Handgemaakt in
Nederland

Over ons

Over ons