Terug naar het overzicht

Hoe moet ik mijn garderobestang bevestigen?

Geschreven op 11 december 2023 door
Garderobestang

Als je op zoek bent naar een stijlvolle en praktische oplossing voor het ophangen van kleding, is een garderobestang een uitstekende keuze. Of je nu een garderobestang in een kast of aan de muur wilt bevestigen, wij helpen je graag met deze handige gids voor het monteren van een garderobestang.

Benodigdheden en gereedschappen voor een garderobestang montage

Voordat je begint met het monteren van een garderobestang, is het belangrijk om de juiste benodigdheden en gereedschappen bij de hand te hebben. Enkele essentiële materialen zijn:

 • Garderobestang
 • Rolmaat of meetlint
 • Waterpas
 • Potlood of stift
 • Boormachine
 • Schroevendraaier of schroefmachine
 • Inbussleutel
 • Bevestigingsmaterialen (inbegrepen)

Waar wil je de kledingroede bevestigen?

Nu je alle benodigdheden hebt, kun je gaan bepalen waar je de kledingroede wilt bevestigen. Er zijn twee mogelijkheden: je kunt de kledingroede bevestigen in een kast of aan een muur.

Kledingroede bevestigen in kast

Als je ervoor kiest om een kledingroede in een kast te monteren, kun je onderstaand stappenplan volgen:

 1. Voorbereiding: controleer de beschikbare ruimte in de kast voor de garderobestang. Meet de breedte van de kast en selecteer een garderobestang die iets korter is om perfect te passen zonder uitsteken.
 2. Ophanghoogte bepalen: overweeg de hoogte waarop je de garderobestang wilt bevestigen. Denk aan de lengte van je kleding en ruimte voor gemakkelijke toegang. Idealiter wordt de garderobestang op een hoogte van ongeveer 160 cm geplaatst. Ook de lengte van de garderobestang is van belang.
 3. Markering en voorbereiding: gebruik een potlood en waterpas om de plaatsen te markeren waar de steunen voor de garderobestang moeten komen. Zorg ervoor dat de steunen op gelijke hoogte en parallel aan elkaar worden gemonteerd.
 4. Boren en montage: boor gaten op de gemarkeerde punten met een geschikte boormachine voor het materiaal van de kastwand of het plafond. Plaats pluggen in de gaten en monteer de steunen stevig met de bijbehorende schroeven en ringen, gebruik daarbij het juiste gereedschap.
 5. Garderobestang bevestigen: schuif de garderobestang door de steunen en bevestig deze met de meegeleverde bevestigingsmaterialen. Zorg ervoor dat deze stevig en veilig is vastgezet.

Kledingroede aan muur bevestigen

Wil je liever een kledingroede aan de muur bevestigen? Volg dan onderstaand stappenplan voor een zorgvuldige bevestiging van je garderobestang aan de muur.

 1. Muur voorbereiding: controleer eerst of de muur voldoende stevigheid biedt om de garderobestang en je kleding te dragen. Meet nauwkeurig de lengte van de muur en kies een garderobestang die iets korter is om perfect binnen de muur te passen.
 2. Hoogtebepaling: neem de tijd om de ideale hoogte voor de garderobestang te bepalen. Denk aan de lengte van je kleding en zorg voor voldoende ruimte om kleding gemakkelijk op te hangen en af te halen. De aanbevolen hoogte is ongeveer 160 cm.
 3. Markering en voorbereiding: markeer nauwkeurig de plaatsen waar de dragers voor de garderobestang moeten worden gemonteerd met een potlood en waterpas. Zorg ervoor dat de dragers op gelijke hoogte worden geïnstalleerd en parallel aan elkaar komen te hangen.
 4. Boren en bevestiging: boor vervolgens gaten op de gemarkeerde posities met een geschikte boormachine, passend bij het materiaal van de muur (bijv. steenboor voor betonnen muren of gipsplaat boor voor gipsplaten). Plaats de pluggen in de geboorde gaten en monteer de dragers stevig met de bijbehorende schroeven en ringen, gebruik het juiste gereedschap.
 5. Garderobestang installeren: schuif vervolgens voorzichtig de garderobestang door de dragers en zet deze stevig vast met de meegeleverde bevestigingsmaterialen. Controleer of de garderobestang stevig en veilig is gemonteerd.

Aandachtspunten bij het bevestigen van een garderobestang

Het is belangrijk om rekening te houden met de lengte van de garderobestang en de hoogte waarop de garderobestang geplaatst wordt. Deze twee aspecten zijn cruciaal bij het monteren van een garderobestang, omdat ze een directe invloed hebben op de functionaliteit en het gebruiksgemak ervan.

Onze garderobestangen worden inclusief bevestigingsmaterialen geleverd

Zoals je hebt gezien, is het bevestigen van een garderobestang niet zo moeilijk als je denkt. Het enige wat je nodig hebt, zijn de juiste materialen en gereedschappen.

Gelukkig hoef je je daar geen zorgen over te maken, want bij Meneer Metaal leveren we onze garderobestangen inclusief alle bevestigingsmaterialen. Jij hoeft zelf alleen nog maar te zorgen voor de benodigde gereedschappen.

Laatst bijgewerkt op 12, 12, 2023

Geschreven door
Meneer Metaal levert stalen interieurproducten van hoogwaardige kwaliteit, maar dat geldt natuurlijk ook voor onze content. We hopen je wekelijks te kunnen inspireren en informeren en onze redactie is altijd op zoek naar de laatste trends en nieuwtjes. Heb je nog tips, vragen of suggesties? Laat het dan even weten in de comments.

Niet gevonden wat je zocht?

Ben je op zoek naar specifieke informatie maar heb je dit niet kunnen vinden in onze blog? Wij helpen je graag verder op weg!

Neem contact op

Relevante producten

Bekijk ons assortiment

Interieurproducten
op maat

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Handgemaakt in
Nederland

Over ons

Over ons