Terug naar het overzicht

Hoe bepaal ik de hoogte van mijn garderobestang?

Geschreven op 12 december 2023 door
Garderobestang

Hoe bepaal je de juiste hoogte voor je garderobestang? Te hoog en je kunt niet goed bij je kleding, te laag en je kleding sleept over de grond. Het bepalen van de ideale hoogte van een garderobestang kan een uitdaging zijn, maar wij helpen je graag bij het vinden van de juiste hoogte die past bij jouw kleding en ruimte.

Wat is de ideale hoogte voor een garderobestang?

De hoogte van een garderobestang is cruciaal voor een functionele en esthetische inrichting van je kledingkast of garderobe. Over het algemeen wordt aanbevolen om de garderobestang op een hoogte van ongeveer 160 cm tot 180 cm te monteren vanaf de vloer.

Deze hoogte zorgt voor een goede toegankelijkheid van je kleding en genoeg ruimte eronder voor bijvoorbeeld schoenen of opbergdozen. Bovendien zal de kleding dan niet over de grond heen hangen, wat ook wel zo fijn is. Ook benieuwd naar de welke lengte garderobestang je moet kiezen? Druk dan op de link om er snel meer over te lezen.

Hoogte van de kledingroede afhankelijk van verschillende soorten kleding

Als je specifieke kledingstukken wilt ophangen, kunnen de volgende vuistregels helpen bij het bepalen van de juiste hoogte voor de garderobestang.

Voor bijvoorbeeld hemden, blouses en vesten is een hoogte van ongeveer 100 cm aan te raden. Inclusief hanger heb je dan nog voldoende ruimte over tussen het onderste van de kleding en de vloer.

Wil je lange jassen, jurken en andere lange kledingstukken ophangen? Dan raden we een hoogte van 150 centimeter of hoger aan. Hiermee voorkom je dat jouw prachtige kleding over de grond heen hangt.

Garderobestang bevestigen op de juiste hoogte

Het correct bevestigen van de garderobestang is essentieel. Zorg ervoor dat je de juiste hoogte bepaalt voordat je de stang bevestigt. Meet nauwkeurig en gebruik een waterpas om te controleren of de bevestigingspunten loodrecht tegenover elkaar zijn geplaatst.

Op zoek naar een op maat gemaakte garderobestang?

Als je op zoek bent naar een garderobestang die perfect past bij je kast en je interieur, dan kun je ook kiezen voor een op maat gemaakte garderobestang van Meneer Metaal.

Bij Meneer Metaal kunnen we je helpen met op maat gemaakte garderobestangen die perfect passen bij jouw wensen en ruimte. Onze stalen garderobestangen worden met ambacht en precisie vervaardigd in onze Nederlandse fabriek, waardoor we kwaliteit en snelle levertijden kunnen garanderen.

Laatst bijgewerkt op 12, 12, 2023

Geschreven door
Meneer Metaal levert stalen interieurproducten van hoogwaardige kwaliteit, maar dat geldt natuurlijk ook voor onze content. We hopen je wekelijks te kunnen inspireren en informeren en onze redactie is altijd op zoek naar de laatste trends en nieuwtjes. Heb je nog tips, vragen of suggesties? Laat het dan even weten in de comments.

Niet gevonden wat je zocht?

Ben je op zoek naar specifieke informatie maar heb je dit niet kunnen vinden in onze blog? Wij helpen je graag verder op weg!

Neem contact op

Relevante producten

Bekijk ons assortiment

Interieurproducten
op maat

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Handgemaakt in
Nederland

Over ons

Over ons