Terug naar het overzicht

5 tips voor het kiezen van een RVS trapleuning

Geschreven op 24 juni 2023 door
RVS trapleuning

Naast dat een trapleuning een belangrijk veiligheidsinstrument is voor een trap, kan het ook een stijlvolle aanvulling op je interieur zijn. Als je op zoek bent naar een duurzame, stijlvolle en veilige optie, dan is een RVS trapleuning misschien wel de juiste keuze voor jou. 

In dit artikel delen we vijf tips voor het kiezen van een geschikte RVS trapleuning voor jouw woonsituatie. Zo weet je waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat jouw nieuwe trapleuning voldoet aan jouw persoonlijke wensen en eisen.

Voordelen van een trapleuning van RVS

RVS staat voor roestvrij staal, en het is een legering van staal en andere elementen zoals chroom, nikkel en molybdeen. RVS trapleuningen bieden verschillende voordelen, zoals:

  • Roestbestendigheid: RVS is bestand tegen corrosie en roestvorming, wat betekent dat het lang meegaat zonder dat het aangetast wordt door de elementen.
  • Duurzaamheid: trapleuningen van RVS zijn sterk en duurzaam, waardoor ze beter bestand zijn tegen slijtage en beschadiging.
  • Stijlvol: RVS trapleuningen hebben een strakke en moderne uitstraling die goed past bij verschillende interieurstijlen.
  • Onderhoudsvriendelijk: ze zijn eenvoudig te onderhouden en schoon te maken, waardoor ze er langer goed uit blijven uitzien.

Vergeleken met andere materialen zoals hout en kunststof, biedt RVS een aantal unieke voordelen die het de ideale keuze maken voor een trapleuning. Hieronder volgen de 5 tips voor het kiezen van de juiste zwarte RVS trapleuning.

Tip 1: Kies het juiste type RVS

Er zijn verschillende soorten RVS, en elk type heeft zijn eigen kenmerken en eigenschappen. Bij het kiezen van een RVS trapleuning is het belangrijk om het juiste type RVS te kiezen dat past bij jouw specifieke behoeften. Meer weten over RVS? Lees dan eerst onze gids over, wat is RVS?

AISI 304 RVS is een veelvoorkomende keuze voor trapleuningen omdat het goed bestand is tegen corrosie en een goede algemene weerstand tegen roest heeft. 

AISI 316 RVS is een andere optie die nog betere corrosiebestendigheid biedt en vooral geschikt is voor gebruik in vochtige omgevingen, zoals buiten of in de buurt van zwembaden.

Bij Meneer Metaal kies je voor de kwaliteit van RVS 304 waardoor de trapleuningen voornamelijk geschikt voor plaatsing binnenshuis. Bepaal zelf de kleur, type poedercoating en afwerking, zodat de nieuwe leuning naadloos aansluit op de stijl van de trap en het interieur.

Tip 2: Bepaal de juiste lengte

Een van de belangrijkste overwegingen bij het kiezen van een RVS trapleuning is de lengte van de leuning. De juiste lengte kan afhangen van verschillende factoren, waaronder de grootte van de trap, eventuele kwartslagen en optionele extra aanloop.

In elk geval zal je de trap eerst moeten inmeten voordat je de lengte van de trapleuning kunt bepalen. Bij een rechte trap werkt dit echter anders dan bij een trap met kwartslag(en). Raadpleeg onze inmeet handleiding om te zien hoe jij jouw trap moet inmeten.

Tip 3: Verschillende soorten afwerkingen

Een RVS trapleuning kan afgewerkt worden op verschillende manieren om een specifieke uitstraling te creëren die past bij je interieur. Een gladde afwerking geeft een moderne en strakke uitstraling, terwijl een geborstelde afwerking een subtiele textuur en een warmere uitstraling geeft.

Afhankelijk van de huidige interieurstijl, de stijl van de trap en persoonlijke voorkeuren, kun je bij ons kiezen voor een fijne- of gladde structuur. Hierdoor kun je zelf de uitstraling van jouw nieuwe trapleuning bepalen.

Tip 4: Wel of geen verlichting?

Een RVS trapleuning kan worden voorzien van LED verlichting om een stijlvolle en praktische toevoeging aan je interieur te geven. Verlichting kan niet alleen helpen bij het veilig gebruik van de trap, maar kan ook een prachtig accent toevoegen aan de uitstraling van de trap.

Verlichting in een trapleuning kan echter op verschillende wijze geïnstalleerd worden. Zo kun je kiezen voor een eenvoudige LED-strip aan de onderzijde van de leuning, of ervoor kiezen om de onderkant van de leuning te voorzien van een gleuf waarin verlichting geplaatst kan worden.

Tip 5: Overweeg professionele installatie

Ben je zelf niet zo handig of ben je totaal niet technisch aangelegd? Dan kun je altijd professionele installatie van de RVS trapleuning overwegen. Echter kunnen we je al vertellen dat dit vaak onnodig is.

Met onze handige montagehandleidingen, die je op de betreffende productpagina’s terugvindt, ga je zelf aan de slag met de installatie van een nieuwe trapleuning. Stap voor stap wordt je door het proces heen geleid, waardoor het voor iedereen mogelijk wordt om zelf een trapleuning op te hangen.

Wil jij een trapleuning kopen bij MeneerMetaal.nl?

Nu je weet waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een nieuwe RVS trapleuning, is het tijd om over te gaan tot actie. In onze webshop vind je diverse trapleuningen die in onze fabriek in Nederland op maat gemaakt worden.

Bepaal zelf de vorm, kleur, afwerking, lengte en type poedercoating, zodat de trapleuning van RVS naadloos aansluit op jouw interieur. Houd naast de uitstraling ook altijd rekening met de veiligheid van de leuning om onveilige situaties te voorkomen.

Laatst bijgewerkt op 29, 6, 2023

Geschreven door
Meneer Metaal levert stalen interieurproducten van hoogwaardige kwaliteit, maar dat geldt natuurlijk ook voor onze content. We hopen je wekelijks te kunnen inspireren en informeren en onze redactie is altijd op zoek naar de laatste trends en nieuwtjes. Heb je nog tips, vragen of suggesties? Laat het dan even weten in de comments.

Niet gevonden wat je zocht?

Ben je op zoek naar specifieke informatie maar heb je dit niet kunnen vinden in onze blog? Wij helpen je graag verder op weg!

Neem contact op

Interieurproducten
op maat

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Handgemaakt in
Nederland

Over ons

Over ons